Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till teoretisk

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till teoretisk fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder teoretisk

Sett till sina synonymer betyder teoretisk ungefär abstrakt eller akademisk, men är även synonymt med exempelvis "djup" och "djupsinnig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till teoretisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av teoretisk, fem exempelmeningar på hur ordet teoretisk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av teoretisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet teoretisk.


Exempelmeningar för teoretisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet teoretisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon hade inte en sådan möjlighet i praktiken utan det var en teoretisk möjlighet, säger Anna Graninger.  
 2. Hon läste engelska, teoretisk filosofi, pedagogik och nordiska språk och avlade filosofisk ämbetsexamen 1954.  
 3. En abstrakt datatyp kan sägas vara en teoretisk beskrivning av en klass i ett objektorienterat programmeringsspråk.  
 4. Genom sina erfarenheter som arméingenjör fick Sinan en empirisk inställning till arkitektur, snarare än en teoretisk.  
 5. Två år senare tog hon sin filosofie licentiatexamen i romanska språk och teoretisk filosofi, följd av doktorsexamen 1905.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av teoretisk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet teoretisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "teoretisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet teoretisk förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till teoretisk

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar teoretisk.


Mer information om teoretisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad teoretisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av teoretisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om teoretisk

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för teoretisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är teoretisk synonymt med både abstrakt och akademisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.