Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till akademisk

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till akademisk.


Vad betyder akademisk

Sett till sina synonymer betyder akademisk ungefär abstrakt eller orealistisk, men är även synonymt med exempelvis "teoretisk" och "vetenskaplig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till akademisk. Vår databas innehåller även sex motsatsord, tre böjningar av akademisk, fem exempelmeningar på hur ordet akademisk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av akademisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet akademisk.


Motsatsord till akademisk

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till akademisk.

ovetenskaplig, oakademisk, okritisk, obeläst, oskolad, obildad


Exempelmeningar för akademisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet akademisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Två år senare blev han dennes assistent och hade definitivt inlett en vetenskaplig och akademisk karriär.  
 2. Införandet av euron har varit föremål för en omfattande akademisk och politisk diskussion kring dess konsekvenser.  
 3. Samtidigt som maken gjorde akademisk karriär födde Märta Tamm-Götlind två barn, Erik och Gustav, i början av 1920-talet.  
 4. Biträdande professor är en akademisk titel som i Sverige infördes 1969 för forskare med tjänsteställning närmast under professor.  
 5. Universitet omnämner den påstådda forskningen som en ”allvarlig kränkning av akademisk etik och standard”, skriver The New York Times.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av akademisk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet akademisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "akademisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet akademisk förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till akademisk

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar akademisk. Här kommer de tio första.


Mer information om akademisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad akademisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av akademisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om akademisk

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för akademisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är akademisk synonymt med både abstrakt och orealistisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ovetenskaplig en antonym till akademisk.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.