Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tävling

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till tävling.


Vad betyder tävling

Sett till sina synonymer betyder tävling ungefär strid eller kamp, men är även synonymt med exempelvis "match" och "kraftmätning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tävling. Vår databas innehåller även sju böjningar av tävling, fem exempelmeningar på hur ordet tävling kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tävling

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tävling.


Exempelmeningar för tävling

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tävling kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Warholms nästa tävling är Monacos DL-gala 9 juli vilket blir hans sista  inför OS som invigs 23 juli.  
 2. Sedan år 2010 arrangerar Stockholms stad en för allmänheten öppen tävling om Årets Stockholmsbyggnad.  
 3. Redan i sin andra tävling på Europatouren har den unga golfaren Maja Stark verkligen presenterat sig.  
 4. Att kalla det för lopp ger det hela en känsla av att det är en tävling, och det är det verkligen inte.  
 5. Det ökar hoppet om att kunna rädda en annan internationell tävling som är planerad i Stockholm i höst.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tävling

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tävling.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tävling" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tävling förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tävling

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar tävling. Här kommer de tio första.


Mer information om tävling

Andra sätt att lära sig mer kring vad tävling betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tävling är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tävling

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tävling i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tävling synonymt med både strid och kamp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.