Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till samarium

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till samarium fördelade på två ordgrupper.

grundämne 62

förkortning för grundämne
Sm


Vad betyder samarium

Sett till sina synonymer betyder samarium ungefär grundämne 62, men är även synonymt med exempelvis "Sm". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samarium. Vår databas innehåller även tre böjningar av samarium samt en engelsk översättning.


Böjningar av samarium

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet samarium.


Engelsk översättning av samarium

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet samarium.


Närmeord till samarium

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar samarium.


Mer information om samarium

Andra sätt att lära sig mer kring vad samarium betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för samarium samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av samarium för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till samarium, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om samarium

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för samarium i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 14
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samarium synonymt med både grundämne 62 och Sm, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.