Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till syssla med

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till syssla med.


Vad betyder syssla med

Sett till sina synonymer betyder syssla med ungefär ägna sig åt eller bedriva, men är även synonymt med exempelvis "befatta sig med" och "fortsätta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till syssla med. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet syssla med kan användas i en mening.


Exempelmeningar för syssla med

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet syssla med kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hennes föräldrar lät henne inte gå ut och leka eller syssla med sport på grund av en oro för trakasserier.  
  2. Men då var man inne på religion och kristen tro, ingenting för forskarna att syssla med: ”Stoppa där, gå inte längre”.  
  3. Föräldrarna grubblade på vad han kunde syssla med på fritiden, när klasskompisarna spelade fotboll och sprang omkring. .  
  4. Hon ställde ut sina målningar på en offentlig utställning och fick en viss framgång och rådet att överge sina författardrömmar för att syssla med konst på heltid.  
  5. Under sitt vuxna liv mellan 25 och 45 års ålder hade Carlsson flera verkliga uppdrag som bland annat manager och konsult, men föregav sig också vid ett antal tillfällen syssla med olika fiktiva verksamheter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om syssla med

Andra sätt att lära sig mer kring vad syssla med betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av syssla med är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om syssla med

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är syssla med synonymt med både ägna sig åt och bedriva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.