Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fortsätta

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiofem synonymer till fortsätta.


Vad betyder fortsätta

Sett till sina synonymer betyder fortsätta ungefär gå vidare eller fortgå, men är även synonymt med exempelvis "fortskrida" och "ägna sig åt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fortsätta. Vår databas innehåller även nio motsatsord, tre exempelmeningar på hur ordet fortsätta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till fortsätta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fortsätta.

uppehåll, avbryta, sluta, sluta med, upphöra, upphöra med, lägga ned, avbeställa, inställa


Exempelmeningar för fortsätta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fortsätta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är hot som pågår här och nu och som kommer fortsätta de närmaste åren, säger Charlotte von Essen.  
  2. Kalla meddelade i april 2020 att hon planerade att fortsätta karriären och satsa mot VM i Oberstdorf.  
  3. Han meddelade dock att USA kommer att fortsätta hjälpa palestinierna, både ekonomiskt och humanitärt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fortsätta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet fortsätta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fortsätta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fortsätta förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är fortsatta


Närmeord till fortsätta

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar fortsätta.


Mer information om fortsätta

Andra sätt att lära sig mer kring vad fortsätta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fortsätta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fortsätta

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för fortsätta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fortsätta synonymt med både gå vidare och fortgå, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är uppehåll en antonym till fortsätta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.