Synonymerna.se logotyp

Synonymer till oroad

 

Synonymer till oroad

Engelsk översättning av oroad

  • worried

Sökvolym på internet för oroad

Sökvolymen för oroad är ca. 40 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 40 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om oroad

Vi har totalt fem synonymer till oroad, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för oroad, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet oroad

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet oroad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till oroad

Ord som innehåller eller liknar oroad: både glädja sig och oroa sig för något, bli kraftigt oroad, inte oroa sig, inte oroa sig i förtid, oroa, oroa sig, oroande, oroas

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av oroad

oroad synonym
andra ord för oroad
oroad betyder
exempel oroad
oroad förklaring
definition oroad
oroad i en mening
stavning oroad
oroad annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oroad synonymt med både bekymra och bekymrad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)