Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till släppt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till släppt.


Vad betyder släppt

Sett till sina synonymer betyder släppt ungefär befriad, men är även synonymt med exempelvis "befriat". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till släppt. Vår databas innehåller även två böjningar av släppt, fem exempelmeningar på hur ordet släppt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av släppt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet släppt.


Exempelmeningar för släppt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet släppt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det bekräftar polisen som också uppger att han var släppt mot borgen för att ha knivhuggit en granne.  
 2. Enligt honom är det sannolikt en amerikansk helikopter som har släppt det som en försiktighetsåtgärd.  
 3. Polisen i Schaffausen har släppt en bild från en övervakningskamera som visar mannen kort innan dådet.  
 4. Därefter har Carola varit på fem olika turnéer samt släppt ytterligare ett julalbum, Drömmen om julen.  
 5. Trump bad då Zelenskyj göra honom en tjänst, enligt en utskrift av samtalet som Vita huset har släppt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "släppt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet släppt förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är slappt


Närmeord till släppt

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar släppt.


Mer information om släppt

Andra sätt att lära sig mer kring vad släppt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av släppt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om släppt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för släppt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är släppt synonymt med både befriad och befriat, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.