Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förhindrade

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till förhindrade.


Vad betyder förhindrade

Sett till sin synonym betyder förhindrade ungefär avvärjade, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förhindrade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förhindrade kan användas i en mening.


Exempelmeningar för förhindrade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förhindrade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Slutligen förhindrade man att en ny front öppnades i Skandinavien, vilket Frankrike hade behövt som avlastning.  
 2. Krigstida krav på snabb tillverkning förhindrade dock att man kunde tillföra den senaste teknologin in i vagnarna.  
 3. En kamera som bevakade bottnen installerades och fönstren målades med specialfärg som förhindrade reflexer på vattnet.  
 4. På så vis försäkrade sig staden om att slippa venetiansk militär närvaro och venetianarna förhindrade ett lokalt uppror.  
 5. Senare varianter av tryckkokaren kom även att innefatta en ventil som förhindrade explosioner på grund av för höga tryck.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till förhindrade

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar förhindrade.


Mer information om förhindrade

Andra sätt att lära sig mer kring vad förhindrade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förhindrade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förhindrade

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för förhindrade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avvärjade synonymt med förhindrade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.