Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till befriad

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till befriad.


Vad betyder befriad

Sett till sina synonymer betyder befriad ungefär frigiven eller frigjord, men är även synonymt med exempelvis "frisläppt" och "lösgjord". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till befriad. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet befriad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för befriad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet befriad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. På måndagen sa landets försvarsminister att även dessa hade dödats och att staden nu är helt befriad.  
 2. Romanen Det man har och det man drömmer om, exempelvis, beskrivs som befriad från "varje uns av nostalgi.  
 3. Efter att Mario besegrar Bowser i en sista strid blir Peach befriad från glasmålningen ovanför slottsingången.  
 4. Nobelstiftelsen är befriad från alla skatter i Sverige (sedan 1946) och från investeringsskatter i USA (sedan 1953).  
 5. För knappt en vecka sedan sade en talesperson för den USA-stödda SDF-milisen att staden skulle vara befriad ”inom några dagar”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av befriad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet befriad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "befriad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet befriad förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till befriad

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar befriad.


Mer information om befriad

Andra sätt att lära sig mer kring vad befriad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av befriad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om befriad

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för befriad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är befriad synonymt med både frigiven och frigjord, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.