Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sätta sig

 

Synonymer till sätta sig

Engelsk översättning av sätta sig

  • (bildligt om byggnader "sjunka ner i marken") sit down

Närmeord till sätta sig

Ord som innehåller eller liknar sätta sig: försätta sig själv i en svår situation, hoppa upp och sätta sig på något, sätta samman, sätta sig i respekt, sätta sig på höga hästar, sätta sig på tvären, sätta sprätt på pengarna, sätta stopp för, starkt motsätta sig

Mer information om sätta sig

Vi har totalt en synonym till sätta sig, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för sätta sig, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet sätta sig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slå sig ner synonymt med sätta sig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)