Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till miljövård

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till miljövård.


Vad betyder miljövård

Sett till sina synonymer betyder miljövård ungefär beskydd eller naturvård, men är även synonymt med exempelvis "skydd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till miljövård. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet miljövård kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för miljövård

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet miljövård kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Rasmussen var år 2005 del av ett stort internationellt samarbete som studerade så kallade "hotspots" för biologisk mångfald, vilka har en framträdande roll inom miljövård och bevarandestrategier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av miljövård

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet miljövård.


Närmeord till miljövård

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar miljövård.


Mer information om miljövård

Andra sätt att lära sig mer kring vad miljövård betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av miljövård är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om miljövård

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för miljövård i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 28
  • Ordets poäng i WordFeud: 26

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är miljövård synonymt med både beskydd och naturvård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.