Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sändare

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till sändare.


Vad betyder sändare

Sett till sin synonym betyder sändare ungefär avsändare, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sändare. Vår databas innehåller även fem böjningar av sändare, fem exempelmeningar på hur ordet sändare kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sändare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sändare.


Exempelmeningar för sändare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sändare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. De publika nycklarna utgör bitcoinadresserna och agerar som sändare eller mottagare för alla transaktioner.  
 2. Olika system testades för bussar, som med hjälp av sändare eller detektorer i vägbanan kunde skapa en egen grön våg.  
 3. Förslaget innebär att det skall vara förbjudet att spana på signaler där mottagare och sändare finns inom Sveriges gränser.  
 4. Läraren håller då en liten bricka under trafikljusets knapplåda och en sändare i lådan registrerar att en grupp vill gå över.  
 5. Man kopplar då webbsändningen till en sändare och personer med synnedsättning får låna mottagare för att ta del av live-sändningen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sändare

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sändare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sändare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sändare förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sändare

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar sändare.


Mer information om sändare

Andra sätt att lära sig mer kring vad sändare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sändare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sändare

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sändare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsändare synonymt med sändare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.