Synonymerna.se logotyp

Synonymer till absid

 

Synonymer till absid

Vad betyder absid?

En absid är en utbyggnad av t.ex. ett kyrkorum som är halvrund och täckt av en halvkupol (generellt sett), absiden är vanlig på byggnader från antiken och medeltiden.

Texten uppdaterades senast 2016-03-27

Engelsk översättning av absid

  • apse, concha

Sökvolym på internet för absid

Sökvolymen för absid är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om absid

Vi har totalt två synonymer till absid, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för absid, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet absid

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet absid i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Närmeord till absid

Ord som innehåller eller liknar absid: artemisia absinthium

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av absid

absid synonym
andra ord för absid
absid betyder
exempel absid
absid förklaring
definition absid
absid i en mening
stavning absid
absid annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absid synonymt med både halvrund kyrkoutbyggnad och halvrund utbyggnad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)