Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till absid

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till absid.

halvrund kyrkoutbyggnad, halvrund utbyggnad


Vad betyder absid

En absid är en utbyggnad av t.ex. ett kyrkorum som är halvrund och täckt av en halvkupol (generellt sett), absiden är vanlig på byggnader från antiken och medeltiden.


Sett till sina synonymer betyder absid ungefär halvrund kyrkoutbyggnad, men är även synonymt med exempelvis "halvrund utbyggnad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till absid. Vår databas innehåller även sju böjningar av absid, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.

Texten uppdaterades senast 2016-03-27


Böjningar av absid

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet absid.


Engelsk översättning av absid

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet absid.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "absid" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet absid förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till absid

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar absid.


Mer information om absid

Andra sätt att lära sig mer kring vad absid betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för absid samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av absid för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till absid, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om absid

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för absid i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absid synonymt med både halvrund kyrkoutbyggnad och halvrund utbyggnad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.