Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avsändare

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till avsändare fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder avsändare

Sett till sina synonymer betyder avsändare ungefär adressant eller återförvisning, men är även synonymt med exempelvis "avsändare av remissa" och "leverantör". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avsändare. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem böjningar av avsändare, fem exempelmeningar på hur ordet avsändare kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avsändare

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avsändare.


Motsatsord till avsändare

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avsändare.

mottagare, adressat


Exempelmeningar för avsändare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avsändare kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bombhoten har skickats i brev där anonyma avsändare varnar för att sprängämnen placerats ut, uppger ryska medier idag.  
 2. När Bang sommaren 1937 befann sig i Danmark fick hon ett brev med Heidenstam som avsändare där denne avslutade förhållandet.  
 3. FBI säger i ett uttalande att de är oroade över att det kan finnas fler brevbomber från samma avsändare som man ännu inte upptäckt.  
 4. Genom kvantiteten, men också genom en sorts ”skamlösa” lögner där både avsändare och mottagare vet att han ljuger men ingen bryr sig.  
 5. Trots många av de lagar som stiftas i riksdagen egentligen har EU som avsändare, så hörs inte särskilt mycket om EU-politik i valrörelsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avsändare

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avsändare.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avsändare" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avsändare förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avsändare

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar avsändare.


Mer information om avsändare

Andra sätt att lära sig mer kring vad avsändare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avsändare är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avsändare

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avsändare i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsändare synonymt med både adressant och återförvisning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är mottagare en antonym till avsändare.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.