Synonymerna.se logotyp

Synonymer till relatera

 

Synonymer till relatera

Engelsk översättning av relatera

  • relate

Exempelmeningar för relatera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet relatera kan användas.

  1. Det här är nog en historia som många kommer att kunna relatera till.
  2. Han är en sådan person som många känner att de kan relatera till.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för relatera

Sökvolymen för relatera är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om relatera

Vi har totalt tolv synonymer till relatera, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för relatera, det finns även två exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda relatera i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad relatera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till relatera. Exempelvis kan man söka efter andra ord för relatera samt även hur man stavar till relatera. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av relatera eller en mer djupgående förklaring av relatera egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till relatera är att leta efter antonymer till relatera, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om relatera

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för relatera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till relatera

Ord som innehåller eller liknar relatera: hedersrelaterat våld, lätt att relatera till, prelater, relatera till, relaterad


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är relatera synonymt med både anföra och anknyta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)