Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till knyta an

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till knyta an.


Vad betyder knyta an

Sett till sina synonymer betyder knyta an ungefär relatera, men är även synonymt med exempelvis "ty sig till". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till knyta an. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet knyta an kan användas i en mening.


Exempelmeningar för knyta an

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet knyta an kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Jag kommer alltid att anse att regerande och i ärlighetens namn livet handlar om att knyta an till folk.  
  2. Att placeras på institution kan vara mycket krävande för små barn, som behöver knyta an till en eller flera vuxna.  
  3. Domstolen i Radom, å sin sida, avfärdade argumentet att de hbtq-fria zonerna skulle knyta an till en polsk tradition.  
  4. Lund sade att detta gav utvecklarna större artistisk frihet samtidigt som det gick att knyta an till serieromanen på ett bra sätt.  
  5. ”Vi vill knyta an till det spel vi presterade i somras och fortsätta rulla vidare i vår utvecklingskurva”, säger Axnér till landslagets webbplats.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till knyta an

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar knyta an. Här kommer de tio första.


Mer information om knyta an

Andra sätt att lära sig mer kring vad knyta an betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av knyta an är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om knyta an

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är knyta an synonymt med både relatera och ty sig till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.