Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till räknas till

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till räknas till.


Vad betyder räknas till

Sett till sin synonym betyder räknas till ungefär höra, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till räknas till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet räknas till kan användas i en mening.


Exempelmeningar för räknas till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet räknas till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. De med fysisk smärta räknas till 64 procent och 58 procent har problem med nacke, axel och/eller arm.  
  2. Cymbeline brukar tillsammans med En vintersaga, Pericles och Stormen räknas till sagospelen (romances).  
  3. En vintersaga brukar tillsammans med Cymbeline, Pericles och Stormen räknas till sagospelen (romances).  
  4. Några träslag som räknas till ädelträ är till exempel alm, bok, ek, ebenholtz, mahogny och teak med flera.  
  5. Klass 2: För att räknas till klass 2 måste kulan väga minst 3,2g och värdet för E100 måste vara minst 800J.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om räknas till

Andra sätt att lära sig mer kring vad räknas till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av räknas till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om räknas till

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höra synonymt med räknas till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.