Synonymerna.se logotyp

Synonymer till höra

 

Synonymer till höra

Engelsk översättning av höra

  • belong to

Närmeord till höra

Ord som innehåller eller liknar höra: anse höra till någon, förhöra hårt, förhöra med prov, höra av sig till, höra direkt från källan, höra från hästens mun, höra gräset gro, höra sanningen, successivt upphöra med, tillhöra förnäm släkt, upphöra att flyta, upphöra kontakten med, upphöra med

Mer information om höra

Vi har totalt åtta synonymer till höra, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för höra, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet höra

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ordet höra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höra synonymt med både lyssna på och åhöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)