Synonymerna.se logotyp

Synonymer till höra

 

Synonymer till höra

Engelsk översättning av höra

  • belong to

Mer information om höra

Vi har totalt åtta synonymer till höra, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för höra, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad höra betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till höra. Exempelvis kan man söka efter andra ord för höra samt även hur man stavar till höra. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av höra eller en mer djupgående förklaring av höra egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till höra är att leta efter antonymer till höra, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om höra

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för höra i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till höra

Ord som innehåller eller liknar höra: anse höra till någon, förhöra hårt, förhöra med prov, höra av sig till, höra direkt från källan, höra från hästens mun, höra gräset gro, höra sanningen, successivt upphöra med, tillhöra förnäm släkt, upphöra att flyta, upphöra kontakten med, upphöra med


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är höra synonymt med både lyssna på och åhöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)