Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till plötsligt

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till plötsligt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder plötsligt

Sett till sina synonymer betyder plötsligt ungefär plötsligen eller abrupt, men är även synonymt med exempelvis "tvärt" och "hux flux". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till plötsligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet plötsligt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för plötsligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet plötsligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sedan såg vi att det kom en ambulans, och sen när vi skulle äta fick vi plötsligt inte ta mat själva.  
 2. Andre Baetz var utanför Ölands kust när hans båt, the Flaneur, plötsligt fick en oväntad passagerare.  
 3. Efter att Vasa hade kommit ur lä, fyllde en kastvind hennes segel och hon krängde plötsligt åt babord.  
 4. Massakern satte plötsligt Burnhams regering under intensiv utländsk granskning, framför allt från USA.  
 5. Den 5 juli 2020, i ett till synes oprovocerat utspel via Facebook, skrev El Hijo de Aníbal plötsligt:.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av plötsligt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet plötsligt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "plötsligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet plötsligt förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till plötsligt

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar plötsligt.


Mer information om plötsligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad plötsligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av plötsligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om plötsligt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för plötsligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är plötsligt synonymt med både plötsligen och abrupt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.