Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till abrupt

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till abrupt.


Vad betyder abrupt

Sett till sina synonymer betyder abrupt ungefär tvärt eller plötslig, men är även synonymt med exempelvis "plötsligt" och "brådstörtad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till abrupt. Vår databas innehåller även två motsatsord, två böjningar av abrupt, fyra exempelmeningar på hur ordet abrupt kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av abrupt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet abrupt.


Motsatsord till abrupt

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till abrupt.

jämn, lugn


Exempelmeningar för abrupt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet abrupt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Men talet avbröts väldigt abrupt och under stor dramatik i samband med att skott avlossades från ett tak i närheten av presidenten.
  2. Evakueringen av östra Aleppo fortsatte in på fredagsmorgonen, tills den fick ett abrupt slut vid ungefär tiotiden.
  3. Det rör sig alltså inte om ett abrupt avhopp från politiken, utan bara tillfälligt från partiledarposten under en begränsad tidsperiod.
  4. Färden fick ett abrupt slut i närheten av stadens zoo, då polisen bestämde sig för att öppna eld mot lastbilen.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av abrupt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet abrupt.


Närmeord till abrupt

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar abrupt.


Mer information om abrupt

Andra sätt att lära sig mer kring vad abrupt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för abrupt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av abrupt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till abrupt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om abrupt

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för abrupt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abrupt synonymt med både tvärt och plötslig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är jämn en antonym till abrupt.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.