Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påstådd

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till påstådd.


Vad betyder påstådd

Sett till sina synonymer betyder påstådd ungefär förment eller förmodad, men är även synonymt med exempelvis "skenbar" och "utpekad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påstådd. Vår databas innehåller även tre böjningar av påstådd samt fem exempelmeningar på hur ordet påstådd kan användas i en mening.


Böjningar av påstådd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet påstådd.


Exempelmeningar för påstådd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påstådd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Israels räder mot syriska och iranska mål i Syrien kom efter en påstådd kränkning av Israels luftrum.  
 2. Mexiko utreder nu uppgifterna om flera fall av påstådd medicinsk försummelse på ett flyktingförvar i Georgia.  
 3. Israel har genomfört nya flygräder mot syriska och iranska mål i Syrien efter en påstådd kränkning av Israels luftrum.  
 4. Regimkritikern avtjänar ett straff i fängelse för påstådd förskingring och har hungerstrejkat de senaste tre veckorna.  
 5. Israelen Tohar Butbul slapp även möta en sudanes, som hänvisade till en påstådd skada, innan han nådde kvartsfinal och blev utslagen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till påstådd

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar påstådd.


Mer information om påstådd

Andra sätt att lära sig mer kring vad påstådd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av påstådd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om påstådd

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för påstådd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påstådd synonymt med både förment och förmodad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.