Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förmodad

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till förmodad.


Vad betyder förmodad

Sett till sina synonymer betyder förmodad ungefär presumtiv eller trolig, men är även synonymt med exempelvis "förment" och "hypotetisk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förmodad. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet förmodad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för förmodad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förmodad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Breddningen skulle kosta mellan 1,3 och 2 miljoner, rampen 1,7 miljoner, cykelbron 3,3 miljoner med en förmodad planskild korsning med Storgatan.  
  2. Nu står Idlib som Syriens sista stora rebellkontrollerade område, och efter intensiva bombningar förra veckan hänger oron inför en förmodad regimoffensiv tung i luften.  
  3. Prima nocte eller droit de seigneur är en förmodad sedvänja under medeltiden, där adelsherrar påstods ha rätten att tillbringa första natten efter bröllopet med sina underlydandes brudar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av förmodad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet förmodad.


Närmeord till förmodad

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar förmodad.


Mer information om förmodad

Andra sätt att lära sig mer kring vad förmodad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förmodad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förmodad

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för förmodad i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmodad synonymt med både presumtiv och trolig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.