Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till pasta

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till pasta.


Vad betyder pasta

Sett till sina synonymer betyder pasta ungefär spagetti eller makaroner, men är även synonymt med exempelvis "spaghetti" och "bredbar pastej". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till pasta. Vår databas innehåller även sju böjningar av pasta, en exempelmeningar på hur ordet pasta kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av pasta

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet pasta.


Exempelmeningar för pasta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet pasta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Torrt vitt vin passar bättre till pasta och grönsaker, rosévin eller rött vin till omeletter eller risrätter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av pasta

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet pasta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "pasta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet pasta förekommer det i genomsnitt ca. 14800 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till pasta

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar pasta. Här kommer de tio första.


Mer information om pasta

Andra sätt att lära sig mer kring vad pasta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av pasta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om pasta

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för pasta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är pasta synonymt med både spagetti och makaroner, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.