Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till osjälviskhet

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till osjälviskhet.


Vad betyder osjälviskhet

Sett till sina synonymer betyder osjälviskhet ungefär altruism eller människokärlek, men är även synonymt med exempelvis "oegennytta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till osjälviskhet. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av osjälviskhet, en exempelmeningar på hur ordet osjälviskhet kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av osjälviskhet

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet osjälviskhet.


Motsatsord till osjälviskhet

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till osjälviskhet.

egoism, själviskhet, egennytta, egenintresse


Exempelmeningar för osjälviskhet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet osjälviskhet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vita huset har kallat de 14 för ”hjältar” som visat mod och osjälviskhet i en stund av fara för USA, skriver Reuters.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "osjälviskhet" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet osjälviskhet förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om osjälviskhet

Andra sätt att lära sig mer kring vad osjälviskhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av osjälviskhet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om osjälviskhet

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för osjälviskhet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 30
  • Ordets poäng i Betapet: 30
  • Ordets poäng i WordFeud: 29

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är osjälviskhet synonymt med både altruism och människokärlek, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är egoism en antonym till osjälviskhet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.