Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oegennytta

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till oegennytta.


Vad betyder oegennytta

Sett till sina synonymer betyder oegennytta ungefär altruism eller människokärlek, men är även synonymt med exempelvis "osjälviskhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oegennytta. Vår databas innehåller även fyra motsatsord samt en exempelmeningar på hur ordet oegennytta kan användas i en mening.


Motsatsord till oegennytta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till oegennytta.

egoism, själviskhet, egennytta, egenintresse


Exempelmeningar för oegennytta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oegennytta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Samtidigt beundrade Geijer Karl XII:s handlingskraft och oegennytta, och till högtidlighållandet av 100-årsminnet av kungens död skrev Geijer dikten "Viken, tidens flyktiga minnen".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till oegennytta

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar oegennytta.


Mer information om oegennytta

Andra sätt att lära sig mer kring vad oegennytta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oegennytta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oegennytta

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för oegennytta i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oegennytta synonymt med både altruism och människokärlek, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är egoism en antonym till oegennytta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.