Synonymerna.se logotyp

Synonymer till abdomen

 

Synonymer till abdomen

medicinsk terminologi
buk, bukhåla, mage

Vad betyder abdomen?

Abdomen är det latinska ordet för buken, bukhålan eller magen. Organen i buken omges av den s.k. bukhinnan, organen är bl.a. magsäcken, tarmarna, levern och mjälten.

Texten uppdaterades senast 2016-03-27

Engelsk översättning av abdomen

  • abdomen

Närmeord till abdomen

Ord som innehåller eller liknar abdomen: abdominalreflex, graviditas abdominalis, intraabdominell

Sökvolym på internet för abdomen

Sökvolymen för abdomen är ca. 1900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om abdomen

Vi har totalt tre synonymer till abdomen, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för abdomen, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet abdomen

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet abdomen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abdomen synonymt med både buk och bukhåla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)