Synonymerna.se logotyp

Synonymer till olönsam

 

Synonymer till olönsam

Antonymer (motsatsord) till olönsam

Engelsk översättning av olönsam

  • unprofitable

Mer information om olönsam

Vi har totalt tre synonymer till olönsam, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för olönsam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet olönsam

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet olönsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av olönsam

olönsam synonym
andra ord för olönsam
olönsam betyder
exempel olönsam
olönsam förklaring
definition olönsam
olönsam i en mening
stavning olönsam
olönsam annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är olönsam synonymt med både förlustbringande och ofördelaktig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är lönsam en antonym till olönsam.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)