Synonymerna.se logotyp

Synonymer till bristande kongruens

 

Synonymer till bristande kongruens

Vad betyder bristande kongruens?

Bristande kongruens är en psykologisk term där man talar om att överensstämmelsen mellan hur man vill vara och hur man egentligen är.

Texten uppdaterades senast 2016-07-03

Exempelmeningar för bristande kongruens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bristande kongruens kan användas.

  1. Men eftersom det ter sig på det sättet så jag tror jag att det finns en bristande kongruens mellan de båda parterna.
  2. Den råder en stor bristande kongruens mellan Emmas självbild och det vi faktiskt kan utläsa från hennes beteende och förehavanden.
  3. Detta kan vara en förklaring till hur bristande kongruens utvecklats mellan arbetsgivare och de anställda.
  4. Men det betyder ju inte att det fanns någon anledning att angripa statsministern för bristande kongruens, åtminstone inte denna gång.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om bristande kongruens

Vi har totalt två synonymer till bristande kongruens, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda bristande kongruens i en mening, men vi har tyvärr inte fått in någon engelsk översättning ännu.

Data om ordet bristande kongruens

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bristande kongruens synonymt med både dålig sjävkännedom och låg självkänsla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)