Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bristande kongruens

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till bristande kongruens.


Vad betyder bristande kongruens

Bristande kongruens är en psykologisk term där man talar om att överensstämmelsen mellan hur man vill vara och hur man egentligen är.


Sett till sina synonymer betyder bristande kongruens ungefär dålig sjävkännedom, men är även synonymt med exempelvis "låg självkänsla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bristande kongruens. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet bristande kongruens kan användas i en mening.

Texten uppdaterades senast 2016-07-03


Exempelmeningar för bristande kongruens

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bristande kongruens kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Men eftersom det ter sig på det sättet så jag tror jag att det finns en bristande kongruens mellan de båda parterna.
  2. Den råder en stor bristande kongruens mellan Emmas självbild och det vi faktiskt kan utläsa från hennes beteende och förehavanden.
  3. Detta kan vara en förklaring till hur bristande kongruens utvecklats mellan arbetsgivare och de anställda.
  4. Men det betyder ju inte att det fanns någon anledning att angripa statsministern för bristande kongruens, åtminstone inte denna gång.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Mer information om bristande kongruens

Andra sätt att lära sig mer kring vad bristande kongruens betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bristande kongruens samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bristande kongruens för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till bristande kongruens, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om bristande kongruens

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bristande kongruens synonymt med både dålig sjävkännedom och låg självkänsla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.