Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till nöt

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till nöt fördelade på fyra ordgrupper.

ko, ätbar kärna, nötfrukt

nedsättande
idiot, åsna, dumbom, dumhuvud, ointelligent person, pappskalle

slang
testikel

~
gåta, huvud, problem, skalle


Vad betyder nöt

Sett till sina synonymer betyder nöt ungefär ko eller ätbar kärna, men är även synonymt med exempelvis "nötfrukt" och "idiot". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nöt. Vår databas innehåller även sju böjningar av nöt samt en engelsk översättning.


Böjningar av nöt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nöt.


Engelsk översättning av nöt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nöt.


Närmeord till nöt

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar nöt.


Mer information om nöt

Andra sätt att lära sig mer kring vad nöt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för nöt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av nöt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till nöt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om nöt

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för nöt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 6
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nöt synonymt med både ko och ätbar kärna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.