Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till idiot

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till idiot fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder idiot

Sett till sina synonymer betyder idiot ungefär dumjävel eller korkad, men är även synonymt med exempelvis "dum i huvvet" och "fån". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till idiot. Vår databas innehåller även sju böjningar av idiot, tre exempelmeningar på hur ordet idiot kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av idiot

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet idiot.


Exempelmeningar för idiot

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet idiot kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. -Jag har blivit frihetsberövad och sitter nu på en polisstation i shorts som en idiot, fortsätter han.  
  2. Sju av arbetarna som The Guardian har talat med vittnar dessutom om verbal misshandel och hävdar att de blir kallade för glåpord som idiot, djur och apa.  
  3. Tillerson ska bland annat ha kallat presidenten för idiot vid ett tillfälle när flera Vita huset-medarbetare närvarade, enligt flera tjänstemän som NBC News pratat med.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av idiot

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet idiot.


Närmeord till idiot

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar idiot.


Mer information om idiot

Andra sätt att lära sig mer kring vad idiot betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av idiot är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om idiot

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för idiot i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är idiot synonymt med både dumjävel och korkad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.