Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mottaglig för

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till mottaglig för.


Vad betyder mottaglig för

Sett till sina synonymer betyder mottaglig för ungefär mottaglig eller öppen, men är även synonymt med exempelvis "öppen för" och "predisponerad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mottaglig för. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet mottaglig för kan användas i en mening.


Exempelmeningar för mottaglig för

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mottaglig för kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I stället återuppväcktes intresset för den irländska skådespelerskan, som blivit mer mottaglig för hans inviter.  
  2. På de flesta håll i Europa är fortfarande runt 80 procent av befolkningen mottaglig för viruset, de har inte varit smittade.  
  3. Men satsningarna har gjort honom mottaglig för attacker från Subianto, som med nationalistiska argument varnar för kinesiskt inflytande.  
  4. Grönbenan är mottaglig för både fågelbotulism och fågelmalaria varför en epidemi av någon av dessa skulle kunna utgöra ett hot mot arten.  
  5. Men satsningarna har gjort presidenten mottaglig för attacker från motståndaren Subianto, som med nationalistiska argument varnar för kinesiskt inflytande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till mottaglig för

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar mottaglig för.


Mer information om mottaglig för

Andra sätt att lära sig mer kring vad mottaglig för betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mottaglig för är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mottaglig för

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mottaglig för synonymt med både mottaglig och öppen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.