Synonymerna.se logotyp

Synonymer till motsatt

Synonymer till motsatt

Engelsk översättning av motsatt

  • opposite, contrary

Närmeord till motsatt

Ord som innehåller eller liknar motsatt: absolut motsatt, bevisa motsatsen, bli kraftigt emotsagd, ihopsatta motsatser, motsäga, motsägande, motsägelse, motsägelsefull, motsägelsefullt, motsats, motsats, motsatsförhållande, motsatsord, motsatspar, motsatt kurs, motsätta, motsättning

Sökvolym på internet för motsatt

Sökvolymen för motsatt är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om motsatt

Vi har totalt två synonymer till motsatt, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för motsatt, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet motsatt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet motsatt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motsatt synonymt med både omvänd och emot, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)