Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till artefakt

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till artefakt.


Vad betyder artefakt

Sett till sina synonymer betyder artefakt ungefär konstgjort föremål, men är även synonymt med exempelvis "konstprodukt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till artefakt. Vår databas innehåller även sju böjningar av artefakt samt tre exempelmeningar på hur ordet artefakt kan användas i en mening.


Böjningar av artefakt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet artefakt.


Exempelmeningar för artefakt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet artefakt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Under anfallet får prinsen en artefakt, en dolk vid namn Dagger of Time, medan hans fars armé erövrar ett timglas som innehåller Sands of Time.  
  2. Under anfallet stjäl prinsen en artefakt vid namn Dagger of Time (Tidens dolk), och maharajans dotter Farah tas som en gåva till sultanen av Azad.  
  3. Givet att dessa exempel alla är mycket symmetriska och därmed förenklade är det frestande att dra slutsatsen att förekomsten av singulariteter är en artefakt av idealisering.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om artefakt

Andra sätt att lära sig mer kring vad artefakt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av artefakt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om artefakt

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för artefakt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är artefakt synonymt med både konstgjort föremål och konstprodukt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.