Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till medveten

Här nedanför hittar du samtliga tretton synonymer till medveten.


Vad betyder medveten

Sett till sina synonymer betyder medveten ungefär varse eller avsiktlig, men är även synonymt med exempelvis "avancerad" och "delaktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till medveten. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av medveten, fem exempelmeningar på hur ordet medveten kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av medveten

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet medveten.


Motsatsord till medveten

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till medveten.

naiv, aningslös, troskyldig


Exempelmeningar för medveten

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet medveten kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Personen behöver ju inte ha några goda skäl, som denne är medveten om, för att kunna sägas ha kunskap.  
 2. Jag tycker inte att man ska vara rädd, men man ska vara medveten om att det kan hända i Sverige också.  
 3. Det var definitivt en medveten handling tvärs över trafiklederna, säger ett ögonvittne enligt Reuters.  
 4. Ordföranden i organisationskommittén, Seiko Hashimoto, säger att man är medveten om det minskade stödet.  
 5. Men att lyckas med det till slutet av året går emot vad många experter tror, vilket Trump är medveten om.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av medveten

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet medveten.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "medveten" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet medveten förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till medveten

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar medveten.


Mer information om medveten

Andra sätt att lära sig mer kring vad medveten betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av medveten är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om medveten

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för medveten i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är medveten synonymt med både varse och avsiktlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är naiv en antonym till medveten.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.