Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till manuskript

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till manuskript.


Vad betyder manuskript

Sett till sina synonymer betyder manuskript ungefär manus eller filmmanus, men är även synonymt med exempelvis "annonstext" och "anteckning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till manuskript. Vår databas innehåller även fem böjningar av manuskript, fem exempelmeningar på hur ordet manuskript kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av manuskript

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet manuskript.


Exempelmeningar för manuskript

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet manuskript kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den förstnämnda dharanin omnämns i ett manuskript från 800-talet, som hittats i Mogaogrottornas 17:e grotta.  
 2. Sir Thomas More, som bygger på Thomas Mores liv, finns bevarad som manuskript, och tillskrivs numera Shakespeare.  
 3. Året därpå publicerade han La Fuite en Égypte och låtsades som om det var ett återfunnet manuskript från 1600-talet.  
 4. Författaren Gabriel Harvey nämner Hamlet i en marginalanteckning i ett manuskript av Geoffrey Chaucer från 1598-1601.  
 5. Bland Petterssons efterlämnade manuskript finns ett trettiotal pjäser, varav några är mycket korta eller ofullständiga.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av manuskript

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet manuskript.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "manuskript" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet manuskript förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till manuskript

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar manuskript.


Mer information om manuskript

Andra sätt att lära sig mer kring vad manuskript betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av manuskript är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om manuskript

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för manuskript i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är manuskript synonymt med både manus och filmmanus, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.