Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till meddelande

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till meddelande.


Vad betyder meddelande

Sett till sina synonymer betyder meddelande ungefär brev eller anslag, men är även synonymt med exempelvis "notis" och "kungörelse". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till meddelande. Vår databas innehåller även sju böjningar av meddelande, fem exempelmeningar på hur ordet meddelande kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av meddelande

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet meddelande.


Exempelmeningar för meddelande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet meddelande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Från vänlistan kan spelaren bjuda in sina vänner till ett spel, en grupp eller skicka ett meddelande.  
 2. Brasiliens president Jair Bolsonaro har skickat ett meddelande till Trump via ett inlägg på Facebook.  
 3. Talmannen Andreas Norlén (M) meddelande senare att en omröstning kommer att ske på måndag nästa vecka.  
 4. Under tisdagen meddelande regeringen ett glädjebesked för den som längtat efter slopade restriktioner.  
 5. Under tisdagen meddelande EU att man kommer öppna gränserna för 14 länder utanför unionen, skriver AP.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av meddelande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet meddelande.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "meddelande" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet meddelande förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till meddelande

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar meddelande.


Mer information om meddelande

Andra sätt att lära sig mer kring vad meddelande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av meddelande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om meddelande

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för meddelande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är meddelande synonymt med både brev och anslag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.