Synonymerna.se logotyp

Synonymer till mål

 

Synonymer till mål

Engelsk översättning av mal

  • wels, sheat-fish

Sökvolym på internet för mål

Sökvolymen för mål är ca. 8100 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 8100 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är mal

Mer information om mål

Vi har totalt sexton synonymer till mål, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för mål, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad mål betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till mål. Exempelvis kan man söka efter andra ord för mål samt även hur man stavar till mål. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av mål eller en mer djupgående förklaring av mål egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till mål är att leta efter antonymer till mål, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om mål

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för mål i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Närmeord till mål

Ord som innehåller eller liknar mål: aftonmål, åka en sväng utan mål, äldre föremål, amalgam, ammoniumalginat, ända tills man nått målet, ändamål, ändamålsenlig, ändamålsenlig, anmäla, anmäla avvikande mening


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mål synonymt med både mening och rättsfall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)