Synonymerna.se logotyp

Synonymer till avsikt

 

Synonymer till avsikt

Engelsk översättning av avsikt

  • intention, aim, purpose

Sökvolym på internet för avsikt

Sökvolymen för avsikt är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om avsikt

Vi har totalt tretton synonymer till avsikt, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för avsikt, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet avsikt

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet avsikt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till avsikt

Ord som innehåller eller liknar avsikt: avsiktigt, avsiktlig, avsiktlig avmagring, avsiktligt, avsiktligt orsaka, avsiktligt överdriva, avsiktligt taluppehåll, avsiktligt vantolka, ha en avsikt

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av avsikt

avsikt synonym
andra ord för avsikt
avsikt betyder
exempel avsikt
avsikt förklaring
definition avsikt
avsikt i en mening
stavning avsikt
avsikt annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avsikt synonymt med både motiv och ändamål, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)