Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till maktkamp

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till maktkamp.


Vad betyder maktkamp

Sett till sina synonymer betyder maktkamp ungefär kraftmätning eller konkurrens, men är även synonymt med exempelvis "rivalitet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till maktkamp. Vår databas innehåller även sju böjningar av maktkamp, fem exempelmeningar på hur ordet maktkamp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av maktkamp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet maktkamp.


Exempelmeningar för maktkamp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet maktkamp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Extra problematiskt har det varit med en maktkamp mindre än ett halvår före det tyska parlamentsvalet.  
 2. Det blev en utdragen maktkamp, men Australien har nu bytt premiärminister för sjätte gången på elva år.  
 3. En maktkamp mellan Globocnik och Himmler å ena sidan och Frank och Zörner å den andra pågick under flera år.  
 4. I Florens var det en ständig maktkamp mellan partier, i vilken lantadeln, borgarskapet och proletärerna stred.  
 5. Några år senare uppstod en maktkamp mellan Alex Ferguson och hans hästkapplöpningspartners, John Magnier och J.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av maktkamp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet maktkamp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "maktkamp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet maktkamp förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till maktkamp

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar maktkamp.


Mer information om maktkamp

Andra sätt att lära sig mer kring vad maktkamp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av maktkamp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om maktkamp

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för maktkamp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är maktkamp synonymt med både kraftmätning och konkurrens, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.