Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lugnt

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till lugnt.


Vad betyder lugnt

Sett till sina synonymer betyder lugnt ungefär stilla eller soft, men är även synonymt med exempelvis "vindstilla" och "betänksam". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lugnt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet lugnt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för lugnt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet lugnt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I våras genomförde han en annan manifestation i utkanten av Malmö, men då ska allt ha gått lugnt till.  
 2. Övertagandet gick lugnt till trots att landet var nära att gå in i en period av politisk instabilitet.  
 3. Skadeläget är oklart, även om räddningstjänsten initialt bedömde att det hela gått relativt lugnt till.  
 4. Och vid mitt besök i några av de ukrainska styrkornas främsta positioner och skyttegravar är det lugnt.  
 5. Det har i stort varit lugnt på gatorna i Kabul sedan talibanerna tog över, förutom just på flygplatsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av lugnt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet lugnt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "lugnt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet lugnt förekommer det i genomsnitt ca. 3500 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till lugnt

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar lugnt.


Mer information om lugnt

Andra sätt att lära sig mer kring vad lugnt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av lugnt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om lugnt

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för lugnt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lugnt synonymt med både stilla och soft, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.