Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till loj

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till loj.


Vad betyder loj

Sett till sina synonymer betyder loj ungefär håglös eller slapp, men är även synonymt med exempelvis "slö" och "oföretagsam". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till loj. Vår databas innehåller även tre böjningar av loj, en exempelmeningar på hur ordet loj kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av loj

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet loj.


Exempelmeningar för loj

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet loj kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Målvakten tog lite väl lång tid på sig och var loj i bollbehandlingen, vilket var på väg att ge AIK ett drömläge, men i sista stund löste hon situationen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av loj

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet loj.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "loj" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet loj förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till loj

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar loj.


Mer information om loj

Andra sätt att lära sig mer kring vad loj betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av loj är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om loj

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för loj i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är loj synonymt med både håglös och slapp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.