Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till larv

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till larv fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder larv

Sett till sina synonymer betyder larv ungefär trams eller nonsens, men är även synonymt med exempelvis "struntprat" och "flams". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till larv. Vår databas innehåller även sju böjningar av larv, två exempelmeningar på hur ordet larv kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av larv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet larv.


Exempelmeningar för larv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet larv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Plötsligt böjer sig doktor Sad över ett av spädbarnen, sätter sina fingrar kring en förhårdnad på överarmen och trycker fram en levande larv ur skinnet.  
  2. Efter att Shepard valt att förinta eller sterilisera basen förintar hen den mänsklige Reaperns larv och, om tillräckligt många gruppmedlemmar överlevde striden, flyr från basen innan bomben detoneras.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av larv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet larv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "larv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet larv förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till larv

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar larv.


Mer information om larv

Andra sätt att lära sig mer kring vad larv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av larv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om larv

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för larv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är larv synonymt med både trams och nonsens, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.