Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till lägga benen på ryggen

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till lägga benen på ryggen fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder lägga benen på ryggen

Sett till sina synonymer betyder lägga benen på ryggen ungefär fly, men är även synonymt med exempelvis "fly undan en fara". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till lägga benen på ryggen.


Mer information om lägga benen på ryggen

Andra sätt att lära sig mer kring vad lägga benen på ryggen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för lägga benen på ryggen samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av lägga benen på ryggen för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till lägga benen på ryggen, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om lägga benen på ryggen

  • Antal bokstäver: 18
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är lägga benen på ryggen synonymt med både fly och fly undan en fara, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.