Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kuvade

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till kuvade.


Vad betyder kuvade

Sett till sina synonymer betyder kuvade ungefär förtryckta eller hunsade, men är även synonymt med exempelvis "körde med" och "tyranniserade". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kuvade. Vår databas innehåller även tre exempelmeningar på hur ordet kuvade kan användas i en mening.


Exempelmeningar för kuvade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kuvade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta blev han efter Xerxes I:s persiska invasion (480 f.Kr.), vilken härjade Attika och kuvade hela Grekland utan pardon.  
  2. ”De burmesiska myndigheterna håller rohingyafolkets kvinnor, män och barn åtskilda och kuvade i ett avhumaniserande apartheidsystem.  
  3. Henrik var en monark som var försiktig med skattemedlen och återställde kronans rikedomar genom att introducera effektiva skattemetoder, som även kuvade baronerna genom höga skatter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till kuvade

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar kuvade.


Mer information om kuvade

Andra sätt att lära sig mer kring vad kuvade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kuvade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kuvade

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kuvade i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kuvade synonymt med både förtryckta och hunsade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.