Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till förtryckta

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till förtryckta.


Vad betyder förtryckta

Sett till sin synonym betyder förtryckta ungefär kuvade, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till förtryckta. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet förtryckta kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för förtryckta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet förtryckta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hon ville inte bara fly för sin egen skull, hon hade planer på att starta en välgörenhetsorganisation för förtryckta kvinnor.  
 2. Hon ville inte bara fly för sin egen skull, hon hade planer på att starta en välgörenhetsorganisation för förtryckta kvinnor.  
 3. Men för andra minoritetsgrupper som också är förtryckta, kan det innebära allvarliga konsekvenser, menar Assyriska riksförbundet.  
 4. Han uppmärksammade katolikernas förtryckta levnadssituation i England, men valde själv ett passivt förhållningssätt till problemen.  
 5. Valet var det första efter det att den nya vallagen kommit på plats, och de förtryckta röstsedlarna verkade förvirra en del väljare.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "förtryckta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet förtryckta förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till förtryckta

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar förtryckta.


Mer information om förtryckta

Andra sätt att lära sig mer kring vad förtryckta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av förtryckta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om förtryckta

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för förtryckta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 32
 • Ordets poäng i Betapet: 31
 • Ordets poäng i WordFeud: 30

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kuvade synonymt med förtryckta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.