Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till kosta

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till kosta.


Vad betyder kosta

Sett till sina synonymer betyder kosta ungefär gå på eller ha som pris, men är även synonymt med exempelvis "medföra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kosta. Vår databas innehåller även två motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet kosta kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till kosta

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till kosta.

inbringa, avkasta


Exempelmeningar för kosta

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kosta kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I reformpaketet ingår fritt vårdval och att den offentliga och privata sektorn ska kosta lika mycket.  
 2. Där krävs statlig finansiering, som enligt regeringen bedöms kosta mellan sex och nio miljarder kronor.  
 3. Det kommer att kosta ungefär en miljon kronor extra att flytta det avfall som finns på en tomt i Röfors.  
 4. EU varnar för ett förlängt brexitavtal kan kosta britterna 10 miljarder pund extra, rapporterar The Guardian.  
 5. Den pågående utredningen och de kommande dykningarna beräknas kosta totalt 50-55 miljoner kronor, enligt Ekot.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kosta

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kosta.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kosta" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kosta förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kosta

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar kosta.


Mer information om kosta

Andra sätt att lära sig mer kring vad kosta betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kosta är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kosta

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kosta i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kosta synonymt med både gå på och ha som pris, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är inbringa en antonym till kosta.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.