Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till koncentreras

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till koncentreras.


Vad betyder koncentreras

Sett till sina synonymer betyder koncentreras ungefär fokuseras, men är även synonymt med exempelvis "samlas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till koncentreras. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet koncentreras kan användas i en mening.


Exempelmeningar för koncentreras

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet koncentreras kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kommissionen rekommenderade även att makten skulle koncentreras till den beslutande avdelningen, det vill säga guvernören.  
 2. Beslutet slog fast att den svenska marinen bara skulle ha en marinbas, och verksamheten skulle koncentreras till Karlskrona.  
 3. Ungfåglarna, som blir självständiga från mitten av juni, bildar genast flockar, som koncentreras till områden som är rika på föda.  
 4. I och med att den tyska marina rustningen tog fart 1898 kom Royal Navys fokus att gradvis koncentreras till Nordsjön och det tyska hotet.  
 5. I årsredovisningen från 1987 slogs fast att investeringarna utomlands skulle koncentreras till Paris och London medan övriga innehav skulle omprövas.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till koncentreras

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar koncentreras.


Mer information om koncentreras

Andra sätt att lära sig mer kring vad koncentreras betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av koncentreras är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om koncentreras

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för koncentreras i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är koncentreras synonymt med både fokuseras och samlas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.