Synonymerna.se logotyp

Synonymer till a priori

 

Synonymer till a priori

Vad betyder a priori?

A priori är latin för på förhand eller utan föregående undersökning. Filosofen Kant använde uttrycket för att beteckna något som är oberoende av erfarenheten; kunskap a priori - "en sådan kunskap som har förnuftet själv som källa".

Texten uppdaterades senast 2016-03-29

Sökvolym på internet för a priori

Sökvolymen för a priori är ca. 210 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 210 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är apriori

Mer information om a priori

Vi har totalt en synonym till a priori, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för a priori inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet a priori

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 3

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av a priori

a priori synonym
andra ord för a priori
a priori betyder
exempel a priori
a priori förklaring
definition a priori
a priori i en mening
stavning a priori
a priori annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är på förhand synonymt med a priori, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)