Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till koncentrerad

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till koncentrerad.


Vad betyder koncentrerad

Sett till sina synonymer betyder koncentrerad ungefär central eller fokuserad, men är även synonymt med exempelvis "i mitten" och "i mitten av". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till koncentrerad. Vår databas innehåller även två böjningar av koncentrerad, fem exempelmeningar på hur ordet koncentrerad kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av koncentrerad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet koncentrerad.


Exempelmeningar för koncentrerad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet koncentrerad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Sockret tillsätts normalt i form av "vanligt" rörsocker, men även koncentrerad druvmust kan förekomma.  
 2. Den finlandssvenska minoriteten är koncentrerad till kust- och skärgårdsområden i Österbotten, Åboland och Nyland (med huvudstadsregionen).  
 3. Den bestod av en med luft trycksatt behållare med sprit, som vid antändning gav en stark, koncentrerad het värmestråle liknande en svetslåga.  
 4. En racket med vikten mer koncentrerad till huvudet är topptung, och en racket med vikten mer koncentrerad i riktning mot handtaget är topplätt.  
 5. Experter har dock varnat för att en koncentrerad dos kaliumklorid utan tillräcklig smärtlindring kan framkalla en känsla av att brännas levande.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av koncentrerad

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet koncentrerad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "koncentrerad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet koncentrerad förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till koncentrerad

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar koncentrerad.


Mer information om koncentrerad

Andra sätt att lära sig mer kring vad koncentrerad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av koncentrerad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om koncentrerad

 • Antal bokstäver: 12
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för koncentrerad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 22
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är koncentrerad synonymt med både central och fokuserad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.